Glöggdimma och julförberedelser – decembersummering 2018

Nyår 2018

En familjebild av en familj som fortfarande står utan selfiepinne. Nyårsafton 2018.

December kom tillslut och årets tristaste månad byttes ut mot ljus, julförberedelser och mys. Jag älskar julen! I år blev det dessutom mindre stress med matinköpen eftersom vi köpte saker lite pö om pö. Vi har firat jul med familj och släkt och haft mycket trevligt,. Nyår firades med bara familjen och det var fint det också. Mina älskade kvällsbarn var dessutom uppe och skålade med oss vid tolvslaget.

Jag tänkte summera december månads läsning och sammanfatta vilka utmaningar som gick bra och vilka som inte gjorde det. Sen ser jag fram emot många nya utmaningar att klara av och att misslyckas med. För er som undrar varför jag ställer upp på en massa utmaningar som bara stressar läsningen kan jag säga att det inte stressar mig och om det gör det så lägger jag ner. Jag älskar att utmana mig och läsa saker jag kanske inte skulle läst annars och det är svårt att på förhand veta vilka utmaningar som känns bäst under året. Därför satsar jag friskt och knoppar av dem som under resans gång känns tråkiga.

Månadens läsning

✔Månadens språk: Ryska var månadens språk och jag läste En munter begravning av Ljudmila Ulitskaja. Därmed har jag klarat utmaningen om man bortser från det lilla missödet i september (som sedan reparerades med råge!).

Nobelpristagare: Jag läste Boris Pasternaks Försök till självbiografi, men har två kvar som jag får ta och läsa i år istället.

✔Jorden runt: Jag läste Hisham Matars Att återvända. Matar återvänder till sitt hemland Libyen. Antalet nya länder har vida överskridit de 12 som jag sa från början.

✔Hyllvärmare: Utmaningen är redan avklarad!

✔Språkutmaningen: Jag har läst Anne B Ragdes Jag skal gjøre deg så lykkeligDärmed har jag klarat den här utmaningen!

✔Tema mansrollen: Inget nytt och jag inser att det inte längre är en utmaning, utan ingår i min normala läsning. Jag läste:

Joao Paulo Cuenca – Kroppsligheten

Jón Kalman Stefánsson- Som universum, ungefär

Oscar Wilde – Näktergalen

Kjell Westö – Hägring 38 

Mário de Sá-Carneiro – Dikter ur Lisbon poets

Jonas Hassen Khemiri –Pappaklausulen 

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

  Glöggdimma. DET ska jag satsa på!

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
   • Hanna5 januari, 2019 kl. 04:10
    Författare
   • Svara

   🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.