Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Recension: Ragde, Anne B; Jeg skal gøre deg så lykkelig; 2011

Recension: Ragde, Anne B; Jeg skal gøre deg så lykkelig; 2011

Jeg skal gøre deg så lykkeligMin årsutmaning om att läsa böcker på andra språk har gått bra i år och kvar var bara en bok på norska. Anne B Radgdes bok Jeg skal gøre deg så lykkelig stod i en bokbytarhylla i Khao Lak och eftersom jag inte läste den i samma utmaning förra året läste jag den nu. Boken kom ut på svenska på Forum 2012.

Vi får möta några familjer i ett nybyggt flerfamiljshus utanför Trondheim. Det är en perfekt yta med familjer där mannen jobbar och kvinnorna är hemmafruar. Kvinnorna har fått det bättre materiellt med indraget vatten och kylskåp. Såklart är det inte så perfekt som det verkar på ytan utan här finner vi barnlängtan, sorg, längtan efter att få bli hemmaman och ensamhet. Alla vet vad alla gör, men de verkar inte tycka om varandra speciellt mycket. När en man kommer och installerar titthål i dörrarna kan den sociala kontrollen öka.

Det var en fin bok med många intressanta personporträtt. Jag tyckte också om stilen att vi i det ena avsnittet fick höra om det utelåsta barnet och i det andra om den sörjande pappan. På så sätt växte ett sammanhang upp och vi fick ta del av många livsöden. Men det var bara lösryckta sekvenser, jag hade velat ha en något mer central händelse än en titthålsförsäljare att hänga upp historien på.

Läs mer (norska): Adlibris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.