På releasefest för Lina Nordquists Tigerkakshjärta

Lina Nordquist releasefest

Igår var jag på bokevent. Det var ganska längesedan sist. Eftersom Lina Nordquist, författare till den nyutkomna boken Tigerkakshjärta (Romanus och Selling), även är riksdagsledamot för Liberalerna, har jag som chefredaktör på NU ett extra öga på henne. Dessutom känner vi varandra. Jag begav mig således på bokrelease som journalist i första hand och bloggare i andra andra. Det hindrar mig ju inte från att skriva om releasen här också.

Jag har (förlåt, Lina) bara läst hennes första bok Dit du går, följer jag och den var hemsk med mycket elände för huvudkaraktärerna. Vi kan vänta oss något liknande i Tigekakshjärta för samtalet handlade mycket om elände. Förläggaren Åsa Selling frågade Lina varför hon skriver så mycket om elände och hon förklarade det med att sedan hon fick barn så blev hon mycket mer känslig och allt elände hon bar på i tankarna, måste ut. Därför skriver hon, eller ljuger, som hon uttryckte det.

Tigerkakshjärta bygger inte på egna upplevelser. Däremot utspelar de sig i Hälsingland, där Lina kommer ifrån, och Uppsala, där Lina bor. Hon sa att eftersom hon inte skriver på heltid och det kan gå lång tid mellan skrivstunderna, måste hon ha miljöer som hon vet.

– Jag måste veta var bäcken ligger, annars har jag glömt bort det till nästa gång jag ska skriva, sa hon i samtalet.

Nu ska jag kasta mig över boken och snabbläsa den för nästa vecka ska jag och Lina träffas för att prata om den. Det ska bli ett kulturuppslag till nästa månadsmagasin av NU. Självklart kommer en recension här på bloggen och glimtar från intervjun kommer ni att få i ett kultursvep framöver.

Läs även min artikel på NU:s webb.

1 ping

  1. […] På releasefest för Lina Nordquists Tigerkakshjärta […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.