Avslutning novell-lördag: Brasilien

Brasiliens flaggaDet har varit oerhört spännande att ha läst brasilianska noveller tillsammans med en massa andra bokbloggare ett år som detta när Brasilien är temat på bokmässan. Det var inte heller helt fel att få läsa en av Tranans underbara samlingar och dela upplevelsen med andra bloggare.

Jag valde idag att recensera sex noveller skrivna av kvinnor och om kvinnor, men det fanns fler kvinnliga författare representerade i boken. Jag skrev i inledningsinlägget om de noveller skrivna av män som jag ville lyfta fram särskilt och nu tänkte jag nämna två kvinnliga författare som jag vill kika mer på, men vars bidra till novellsamlingen inte var tillräckligt bra eller inte levde upp till bloggens kriterier.

Lygia Fagundes Telles – Såpbubblans karaktär: Jag förstod inte riktigt den här novellen, men författaren är en av Brasiliens främsta. Jag har därför in´förskaffat den enda boken hon skrivit som finns på svenska, Nakna timmar.

Adriana Lisboa – Mikronoveller: Inte lika imponerade som Fernando Bonassis mikronoveller, men ändå en intressant författare jag gärna tittar närmare på. Hon ska finnas översatt till svenska.

Bäst idag alla kategorier: Taket och spelmannen
Sorgligast: DT och Modlöshet
Mest feministisk: Ljud av steg

Andra bloggare som gjort reflektioner om våra diskussioner:
och dagarna går
Min blogblogg
En trave böcker

1 ping

  1. […] Lisboa Colombines kyss. Jag har läst henne tidigare, i mikronovellform. Jag blev då sugen på att titta närmare på henne, men det föll i glömska. Jag hittade den […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.