Recension: Levy, Tatiana Salem; Modlöshet; 2004

Brasilien berättar: Ljud av stegJag har läst Brasilien Berättar: Ljud av steg och diskuterat den sedan början av året på Facebook i en bokcirkel om novellerna. Idag kommer jag publicera recensioner på de noveller jag fann mest relevanta för Feministbiblioteket.

Modlöshet av Tatiana Salem Levy är en sorglig novell om en mor som förlorat sitt barn. Den utspelar sig under några timmar när modern kommer hem från sjukhuset där hennes son har avlidit och går igenom hans saker. Hon slås av att hon nu kan gå igenom alla hans hemligheter, men hela tiden funderar hon på hur hon någonsin ska kunna gå vidare i livet.

Det här var så sorgligt att jag också var tvungen att läsa den här med en viss distans. Pojken som är död var visserligen inget litet barn, utan en självständig ung vuxen, men det gör det inte mindre ledsamt. Ångesten som mamma känner förstår jag, men jag kan inte förmå mig till att försöka relatera till den. Jag vill aldrig behöva uppleva det hon går igenom.

Boken är tyvärr slut på förlaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.