Recension: Montenegro, Térecia; DT; 2004

Brasilien berättar: Ljud av stegJag har läst Brasilien Berättar: Ljud av steg och diskuterat den sedan början av året på Facebook i en bokcirkel om novellerna. Idag kommer jag publicera recensioner på de noveller jag fann mest relevanta för Feministbiblioteket.

DT av Térecia Montenegro är det sorgligaste jag har läst på länge. Novellen är i tre delar, där den första berättas ur en liten flickas synvinkel. Hon lever ett fattigt liv, det mesta är jävligt. Hennes far super, men ändå är hon honom ytterst lojal, till skillnad från hennes systrar. Det som händer är det mest förfärliga av allt förfärligt och jag var tvungen att läsa boken med en viss distans för att över huvudtaget kunna läsa klart. En flicka måste sätta livet till för att hennes far är missbrukare, hur mycket sorgligare kan det blir?

Det var en vackert berättad novell om en fruktansvärt händelse. Att flickans perspektiv kommit först, gjorde att det kändes ännu mer förfärligt. Montenegro ger liv till en flicka som fallit offer för en alkoholmissbrukande förälder och hon gör det så bra att den som läst novellen aldrig kommer att glömma den.

Boken är tyvärr slut på förlaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.