Recension: Stigger, Veronica; Olivia Tandpetare; 2007

Brasilien berättar: Ljud av stegJag har läst Brasilien Berättar: Ljud av steg och diskuterat den sedan början av året på Facebook i en bokcirkel om novellerna. Idag kommer jag publicera recensioner på de noveller jag fann mest relevanta för Feministbiblioteket.

Olivia Tandpetare av Verronica Stigger är nog bland det mest bisarra jag läst. Det står i beskrivningen av författaren i boken att hon är en av landets mest originella röster. Det handlar om två olika människor, de storväxta och de småväxta. De småväxta är de vackrare och bättre, men så kommer hämnden och en stor människa trycker in en liten i hens anus. Så fortsätter det och tillslut är det de stora som har makten, men både de storväxta och de småväxta verkar tillfreds med situationen.

Det här är verkligen en originell historia och det är förmodligen en hel del symbolik här. Utanförskap och övertagande av makt, förmodligen. Men en person i cirkeln föreslog att texten bara skulle läsas rakt upp och ner och inte lägga så mycket pretentiösa symboler i den. En knäpp berättelser kan vara just en knäpp berättelse. Jag är beredd att hålla med och ska inte ens fundera på vad detta skulle betyda. Det var konstigt och jag förstod inte humorn.

Boken är tyvärr slut på förlaget.

2 kommentarer

  1. Jag hade svårt att inte tolka och tyckte den var nästan obehaglig…

    1. Jag vill helst lämna den är bakom mig och inte tänka på den mer 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.