Nu börjar snart fotbolls-VM!

VM i fotboll 2023

Det är snart fotbolls-VM och Sverige ska vara med och slåss om de ädlaste medaljerna. Igen. Jag vet inte riktigt om jag kommit över den fasansfulla straffläggningen i  OS-finalen i Tokyo som ledde till ett svensk silver och inte ett guld, men nu är det ny turnering och nya tag. Förhoppningsvis en turnering med resultat att glädjas åt så att jag kan lägga gamla bakom mig.

Under VM kommer jag att skriva om fotbollskvinnor, som sig bör. Berömda och glömda idrottskvinnor kommer alltså tillbaka och glöm inte att det som vanligt är både berömda och ibland glömda kvinnor jag skriver om. Berömda och glömda är oxymoron och avser med andra ord inte samma person, utan det är en rubrik som innefattar alla idrottskvinnor jag skriver om. Sådär, var det tillräckligt tydligt?

Fotbollsspelare jag skrivit om förut

Fischer, Nilla Sverige

Hamm, Mia USA

Hegerberg, Ada Norge

Jansson, Ann Sverige

Ljungberg, Hanna Sverige

Marklund, Hanna Sverige

Miyama, Aya Japan

Moström, Malin Sverige

Prinz, Birgit Tyskland

Putellas, Alexia Spanien

Rapinoe, Megan USA

Schelin, Lotta Sverige

Solo, Hope USA

Videkull, Lena Sverige

Vieira da Silva, Marta Brasilien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.