Berömda och glömda idrottskvinnor: Alexia Putellas

Alexia Putellas

Alexia Putellas är mittfältare i Barcelona och det spanska landslaget och är av en av världens bästa kvinnliga fotbollsspelare. Hon skadade knät precis före EM och missar tyvärr hela turneringen. Eftersom kvinnliga fotbollsspelare oftast inte är lika brett kända som manliga, vill jag lyfta fram en av sportens allra främsta.

Alexia Putellas började sin karriär i Barcelonalaget Espanyol, där hon spelade i flera säsonger som junior och en säsong som senior. 2012 gick hon över till Barcelona och med dem vann hon Champions League 2021. Samma år fick Alexia som första kvinna tre stora utmärkelser; årets spelare enligt UEFA, årets spelare enligt FIFA samt det franska priset Ballon d’Or. Hon är ensam om att ha vunnit alla dessa tre priser på ett och samma år.

Det är oerhört tråkigt att vi inte får se henne i EM i år. Hon är född 1994 så förhoppningsvis får vi se henne i fler mästerskap framöver. Annars får vi nöja oss med spel i Barcelona och i Champions League och det är ju inte fy skam det heller!

2 pingar

  1. […] Putellas, Alexia Spanien […]

  2. […] VM 2023 har FIFA rankat Sam Kerr som turneringens bästa spelare, vid sidan om Spaniens Alexia Putellas. Hon har tidigare utsetts till världens näst bästa spelare av Fifa 2021. Hon har en lång och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.