Berömda och glömda idrottskvinnor: Sue Bird och Megan Rapinoe

Sue Bird och Megan Rapinoe

Jag avslutar min serie berömda och glömda idrottskvinnor 2021 med ett kärlekspar. Fotbollsspelaren Megan Rapinoe och basketspelaren Sue Bird, båda från USA, är världsstjärnor i sina respektive sporter. Och kära i varandra.

Sue Bird är en av USA:s bästa basketspelare och hon har hela fe, OS-guld i bagaget i och med att hon är i Tokyo och i natt vann USA basketfinalen. Bird är född 1980 och är just nu den äldsta personen i den amerikanska basketligan. Hon är också den äldsta som spelat i ligan genom alla tider. Hon spelar för Seattle Storm och har en lång och gedigen basketkarriär bakom sig. Vid OS-invigningen 2021 fick hon bära den amerikanska flaggan.

På Sue Birds gigantiska merit lista finns förutom de fyra (fem?) OS-gulden också fem titlar i den amerikanska basketligan, 12 all star-utmärkelser och fyra VM-guld. Hon kom med i landslaget 2002, när hon var 22 år gammal.

Megan Rapinoe är den fantastiska amerikanska fotbollsspelaren med rosa hår. Även hon deltog i OS i Tokyo där hon fick brons med sitt amerikanska lag. Hon spelar i den amerikanska ligan i OL Reign, som har sitt säte i staten Washington. Hon har varit proffs i både Australien och Frankrike under kortare perioder. Hon kom med i landslaget 2006 och har vunnit både VM-guld och OS-guld med sitt landslag.

Rapinoe har blivit känd som politiskt frispråkig bredvid planen. Hon har tex öppet förespråkat Elizabeth Warren som ny president i USA. Donald Trump har henne som någon slags favorithatperson. Efter den missade finalen nu i Tokyo gjorde Trump ett särskilt uttalande där han anklagade tjejerna, speciellt hon i lila hår, att vara för vänster och mindre patriotiska och att det var därför de inte vann.

Sue Bird och Megan Rapinoe gick ut med att de var ett par 2017 och sa då att de hade dejtat ett år. Nu är de förlovade och ett hett par inom idrottsvärlden i USA. De har bland annat som första samkönade par, varit på omslaget till ESPN. Bilden ovan är från tidskriften GX. Det återstår att se när de slår till och gifter sig, men först ska de få komma hem från OS med brons, respektive guld i bagaget.

Sue Bird och Megan Rapinoe på omslaget till ESPN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.