Bäst 2013: Noveller

Brinnande livetBäst 2013 är en serie nyårslistor som jag kommer att presentera. Läs även skönlitteratur. Senare kommer facklitteratur och barnböcker. Mycket nöje!

Noveller var årets litteraturform. Inom ramen för Annas novellvåg har jag verkligen tagit klivet och blivit en stor novell-läsare. Genom mina novell-lördagar där jag (främst) läser Tranans novellsamlingar från hela världen har jag samlat ihop ett stort urval till fem-i-topp-listan. Jag presenterar även tre bubblare utan inbördes rangordning.

Topp-fem-lista

 1. Paradis – Alice Munro
 2. En pistasch, tack! – Anna Zonová
 3. Älskade spion – Maureen Isaacson
 4. Bebbas förlovning – Soti Triantafillou
 5. Bara ett skämt – Yu Gu

Bubblare

Glaslandet – Vanda Juknaitė

Kärlekens ärr – Paulina Chiziane

Smutstvätten – Inga Žolude

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

  Härliga tips! Lovar att det blir noveller i min världsutmaning också 🙂

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453
   • Hanna29 december, 2013 kl. 02:14
    Författare
   • Svara

   Alla utom Munro finns att läsa i Tranans samlingar! Jag ska fortsätta med mina novell-lördagar även om världsutmaningen tar över novellvågen. Men mycket annan världslitteratur ska det också bli! Jag fnular också på en utmaning inom mitt tema. Återkommer snart om det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.