Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Isaacson, Maureen; Älskade spion; 2003 - Feministbiblioteket

Isaacson, Maureen; Älskade spion; 2003

Sydafrika berättar: En stereo i SowetoJag har läst ett urval noveller ur Sydafrika berättar: En stereo i Soweto. Novellerna är uppdelade i då och nu och jag har läst från båda delarna. Jag recenserar dem av feministiskt intresse här en och en.

I Älskade spion tar Maureen Isaacson upp de amnestirättegångar som pågick mot vita som gjort sig skyldiga till brott under apartheid-regimen. Allison är journalist och bevakar rättegången mot en före detta general som gjort sig skyldig till en rad olika brott. När hon är på väg hem går hennes bil sönder och hon får hjälp av generalen. Hon vet inte var han tar henne eller om hon kommer att komma hem helskinnad. Hon vet inte om hon ska vara rädd för honom. Hon är inte rädd, men hon känner ett enormt äckel.

Älskade spion var en riktig rysare med politiska motiv. Både den politiska situationen med någon i samma bil som begått fruktansvärda brott mot sina medmänniskor och också det faktum att det är sent, det är mörkt och du inte vet om du kan lita på personen. Det var riktigt, riktigt bra.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.