Bäst 2013: Skönlitteratur

Bastarden från IstanbulBäst 2013 är en serie nyårslistor som jag kommer att presentera. Senare kommer noveller, facklitteratur och barnböcker. Mycket nöje!

Jag har läst mycket skönlitteratur i år och många från länder jag inte läst så många böcker från förut. Jag blev mycket positivt överraskad av många och det var inte lätt att sätta upp en topp-fem-lista. Eftersom jag läst så mycket skönlitteratur presenterar jag även tre bubblare som inte kom in på listan, men som fanns med i tankarna. De är utan inbördes rangordning.

Topp-fem-lista

  1. Bastarden från Istanbul – Elif Shafak
  2. Mãn – Kim Thúy
  3. När duvorna försvann – Sofi Oksanen
  4. Jellicoe Road – Melina Marchetta
  5. Rismodern – Rani Manicka

Bubblare
Atlantens mage – Fatou Diome

Flickan – Angelika Klüssendorf

Varför kom du inte före kriget? – Lizzie Doron

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.