Årets sista dag är här och jag gör en nyårslista!

Barnen i båten

Nu är det årets sista dag 2018 och jag vill passa på att tack alla er läsare för ett fint år och att ni har läst och kommenterat.  En kulturell upplevelse som slår det mesta var såklart årets bokmässa. Läsupplevelser har jag många fina. Personligt var det ett ganska bra år. Jag fick fast anställning för första gången sedan 2014 och den varma sommaren ledde till mycket bad och skoj trots att ekonomin var skralare än andra år. Jobbigt har varit vänner som har förlorat en närstående. När ett barn blir en ängel drabbar det oss alla hårt.

Jag väljer såhär i årets sista inlägg att inte kommentera omvärlden eller valet. Jag vill fokusera på litteraturen och min fina familj. Nyårsafton firas här hemma med familjen. Inga gäster i år utan bara vi. Det är fint det också.

Jag klarade läsmålet på 150 böcker! (Avslutade den sista för ungefär 30 sekunder sedan…)

Läsmål 2018

Årets bästa läsupplevelser

Den der lever stille av Leonora Christina Skov: Fantastisk skildring av en barndom i en dysfunktionell familj och att komma ut för oförstående föräldrar.

Jag är, jag är, jag är – Ett hjärtslag från döden av Maggie O’Farrell: En bok om alla de gånger författaren varit nära döden. Otroligt gripande!

En modern familj av Helga Flatland: En annorlunda familjehistoria om skilsmässa, svek och lojaliteter.

Stanna hos mig av Ayòbámi Adébáyò: Fint om barnlöshet och månggifte.

Litet land av Gaël Faye: En bok om inbördeskriget i Burundi sett ur en pojkes ögon.

Årets bästa lyssningsupplevelser

Återstoden av dagen av Kazuo Ishiguro: Reine Brynolfsson va ruppläsare och det var en underbar litteraturupplevelse att få höra honom läsa nobelpristagarens mästerverk.

Kärlekens Antarktis av Sara Stridsberg: Boken var underbar och Lo Kauppi var en fantastisk uppläsare.

Pappaklausulen av Jonas Hassen Khemiri: Hasse Khemiris bror Hamadi Khemiri läste och eftersom brödernas röster liknar varandra så kändes det nästan som en författaruppläsning.

Hägring 38 av Kjell Westöö: Stina Ekblad läser och hennes dialekt gav boken en extra dimension eftersom den utspelar sig bland finlandssvenskar i Helsingfors.

Hotel Tito av Ivana Bodrožić: Eileen Stevens läser på engelska och detta var kanske inte uppläsningen som var det mest fantastiska, utan att det var en så fin historia om att leva mitt i ett krig.

Årets bästa lajvupplevelser

Sommar med familjen

Familjebild från Läckö 2018

Semester i Portugal

Barnen åker linbana i Lissabon

Få fira min mormors 100-årsdag

Mormor fyller 100 år

Bokmässan

Silvana Imam och Niviaq Korneliussen på Bokmässan 2018

Julen

Hela familjen Lager-Ericson. Julafton 2018.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.