Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Recension: Flatland, Helga; En modern familj; 2017

Recension: Flatland, Helga; En modern familj; 2017

En modern familjHelga Flatlands bok En modern familj kom tidigare i år ut på Polaris förlag. Den har fått stor uppmärksamhet i Norge och jag blev sugen på temat, ett familjedrama. Det är också roligt att läsa norsk samtidslitteratur så jag kastade mig över den när den kom hem i brevlådan.

Genom de tre syskonen Liv, Ellen och Håkon får vi läsa om föräldrarnas skilsmässa och hur den påverkar familjen. Det är på en resa till Italien som de vuxna barnen får veta att deras föräldrar ska skiljas. Liv blir helt tillintetgjord, Ellen kämpar på med sina egna problem och Håkon verkar helt oberörd. Genom de olika perspektiven vi får, växer en helhetsbild fram av syskonen och deras relationer med varandra och föräldrarna.

Mest berörd blev jag av Ellens kamp för att bli mamma. Det kändes som om hon gick igenom något mycket värre än jag eftersom hennes förhållande inte verkade helt klockrent. Jag tänkte då på hur lyckligt lottad jag var att jag hade någon som aldrig tvekade en sekund på oss genom hela den processen.

Jag blev helt kär i den här boken från första stund. Jag älskade växlingarna så att den sympati jag fått för en ändrade sig i nästa kapitel. Jag blev förskräckt när ett kapitel om Liv slutade med en cliffhanger och jag insåg att det inte skulle bli några fler kapitel om henne. Det löstes ändå, jag fick veta vad som hände, helt utan att det blev krystat.

I all sin enkelhet var det en fantastisk bok som jag längtade efter att läsa. Efteråt kände jag den där tomheten, som faktiskt var ett tag sedan jag kände efter en bok.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Boktokig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.