Bäst 2013: Skönlitteratur

Bastarden från IstanbulBäst 2013 är en serie nyårslistor som jag kommer att presentera. Senare kommer noveller, facklitteratur och barnböcker. Mycket nöje!

Jag har läst mycket skönlitteratur i år och många från länder jag inte läst så många böcker från förut. Jag blev mycket positivt överraskad av många och det var inte lätt att sätta upp en topp-fem-lista. Eftersom jag läst så mycket skönlitteratur presenterar jag även tre bubblare som inte kom in på listan, men som fanns med i tankarna. De är utan inbördes rangordning.

Topp-fem-lista

  1. Bastarden från Istanbul – Elif Shafak
  2. Mãn – Kim Thúy
  3. När duvorna försvann – Sofi Oksanen
  4. Jellicoe Road – Melina Marchetta
  5. Rismodern – Rani Manicka

Bubblare
Atlantens mage – Fatou Diome

Flickan – Angelika Klüssendorf

Varför kom du inte före kriget? – Lizzie Doron

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.