Utmaningar 2018: Tema mansrollen

Mansrollen

Jag kommer att fortsätta mitt tema om mansrollen under 2018. Jag har redan klarat av ganska många böcker, men hoppas att det kommer att ligga som ett lågintensivt tema under hela året.

Jag kommer att recensera de böcker som ifrågasätter mansrollen och därmed kan anses feministiska. Eftersom jag föredrar att läsa män i det här läget kommer det innebära en viss ökning av manliga författare här på bloggen. Detta kan anses vara ett problem då den här bloggen är nischad mot feminism och främst kvinnor, men jag tycker att det är viktigt för feminismen att män ifrågasätter mansrollen tycker därför att de får vara med här.

Under den korta tid som gått sedan jag kom på utmaningen har jag hunnit läsa en hel del. Jag räknar in en bok skriven av en kvinna för att den verkligen passar in i temat. Men faktaböcker i alla ära, romaner är det jag kommer att se mig om mer efter. Jag är också intresserad av att läsa böcker från många olika länder med ett mansrollsperspektiv.

Lästa romaner om mansrollen

Legenden om Aypi av Ak Welsapar (Turkmenistan)

Kärlek liksom av Johannes Ekholm (Finland)

Lästa faktaböcker om mansrollen

Koka makaroner av Johan Nilsson

Ta det som en man av Hampus Nessvold

Med uppenbar känsla för stil av Stephan Mendel-Enk

Om sport och våld av Isobel Hadley-Kamptz

Läser just nu

Kroppsligheten av Joao Paulo Cuenca (Brasilien)

Som universum, ungefär av Jón Kalman Stefánsson (Island)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.