Recension: Nilsson, Johan; Koka makaroner; 2002

Koka makaronerJag dök på boken Koka makaroner av Johan Nilsson när jag sökte böcker av män om mansrollen. Boken är från 2002 och handlar om när Johan själv blev pappa till Elon (som är född 1998). Jag lyssnade på boken som författaren själv läser upp.

Koka makaroner ger en beskrivning av ganska precis det som det innebär att bli pappa. Den handlar om känslor, vardagsrutiner och allt det jobbiga kring föräldraskapet som att hjälpa frun med mjölkstockning och vaknätter. Mest handlar den om en vardag tillsammans med ett barn och tankar och känslor kring det.

Jag antar att Koka makaroner kan ha varit spännande och ett intressant inslag när den kom 2002. Nu kändes den bara konstig. Johan Nilsson har inget speciellt jobbigt att berätta (förutom mjölkstockningarna som handlade mest om hans förhållande till fruns bröst) eller några jobbiga svarta känslor (avsaknaden av detta diskuterar han med en vän i boken som läst manuset), det är bara en ren vardagsbeskrivning. Det var intressant att läsa bebistiden ur en pappas synvinkel, men så mycket mer intressant än så var det inte.

UPPDATERAT

Jag tänkte att Elon faktiskt snart ska fylla 20 och googlade lite. Jag hittade en Elon Kvist som dött i cancer för ett par år sedan. När jag tittade närmare på sidan så visade det sig att det var samma Elon. Nu sitter jag och gråter lite och känner med familjen.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.