Semesterutmaning 2022: Jorden runt på 80 dagar

Bokhög inför semestern

Jag skulle läsa jorden runt i sommar som en del av min längtansläsning. I julas gav jag mig själv en prenumeration på Tranans utgivning 2022 och flera av dem hade jag inte hunnit läsa före sommaren. Jag hade fler olästa världsböcker i hyllorna och även på Kindle. Det blev hela 20 länder jag läste ifrån! Sverige inkluderat. Det är nog det bästa facit på mycket länge, särskilt med tanke på att jag bara läste böcker, inte noveller och dikter på nätet.

Antal länder

Förutom Sverige har jag läst från följande länder i sommar:

 • Argentina
 • Ecuador
 • Frankrike
 • Indien
 • Indonesien
 • Irland
 • Island
 • Israel
 • Italien
 • Japan
 • Malta
 • Papua Nya Guinea
 • Singapore
 • Storbritannien
 • Sydafrika
 • Ukraina
 • Tyskland
 • Zimbabwe
 • Österrike

Läslistan

Av min jorden tunt-lista läste jag också förvånansvärt många böcker. Det brukar bli så att jag gör listor, men sedan läser helt andra böcker. I sommar höll jag mig till stor del till mina listor. Lärdom är väl att skriva upp sådant man är riktigt sugen på och böcker man ändå skulle läsa.

Amanda Michalopoulou – Why I killed my best friend (Grekland)

Carlos Ruiz Zafon – Andarnas labyrint (Spanien)

Christine Lim Suchan – The lies that biuld a marriage (Singapore)

Emilie Pine – Ruth & Pen (Irland)

Florence Apiyo Oloya – HIV and Me for 30 Years (Uganda/Storbritannien)

Jesse Sutanto – Dial A for aunties (Singapore/Indonesien)

Lauren Marie Grech – Love happens (Malta)

Mareike Krügel – En nästan perfekt dag (Tyskland)

Maria Fernanda Ampuero – Cockfight (Ecuador)

Megha Majundar – En eld (Indien)

Mhariri McFarlane – Mad about you (Storbritannien)

Milena Michiko Flašar – Jag kallade honom Slipsen (Österrike)

Patjim Statovci – Min katt Jugoslavien (Kosovo/Finland)

Rashmi Bell – My Walk to Equality (Papua Nya Guinea)

Ragnar Jónasson – Mörkret, Ön, Dimma, Vit död (Island)

Samanta Schweblin – Kentukis (Argentina)

Sonali Dev – A bollywood affair (Indien)

Tsitsi Dangarembga – En kropp att sörja (Zimbabwe)

Yoko Ongawa – De förlorade minnenas ö (Japan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.