Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Recension: McFarlane, Mhairi; Mad about you; 2022

Recension: McFarlane, Mhairi; Mad about you; 2022

Mad about youMhairi McFarlane är feelgooddrottningarnas drottning. Förra året läste jag Last night (på svenska Sanningen kommer om natten) och kände att hon där ändrade lite form. Det som tidigare var självklart var inte längre självklart, men det går att lita på henne. Det blir bra tillslut, även om du inte vet på förhand vad bra är. Det var både med spänning och med lite nervositet jag tog mig an hennes senaste, Mad about you.

Harriet är bröllopsfotograf och ska fota på ett bröllop där brudgummen sticker. Vem gör nåt sånt? En månad senare är hon med om något liknande själv. Hennes pojkvän friar till henne inför hela sin familj. Hon säger först ja, men gör sedan slut eftersom det kändes helt fel och hennes pojkvän visste att hon inte ville gifta sig. När hon försöker hitta någonstans att bo, dyker ett hus upp där hon ska bo tillsammans med Cal. Det visar sig vara killen som stack från sitt bröllop.

Boken börjar med stora uppbrott och går sedan vidare med hanteringen av sitt förflutna. Harriets första intryck av Cal är, som ni förstår, inte speciellt bra, men han kommer att visa sig vara en stor stöttepelare när gamla ex dyker upp och är galna. Cal och Harriet blir vänner. Båda har de jobbiga förflutna och hemligheter de helst inte pratar om och allt ställs på sin spets när ytterligare ett ex från Harriets förflutna dyker upp och verkar vilja göra Harriets liv till ett helvete.

Mad at you är lite mer av en klassisk feelgood än Last night och den innehåller också en skildring av ett fint systerskap. När jag läst Last night och vet att Mhariri McFarlane helt plötsligt kan vända på steken, blev den hör boken mer spännande. Jag visste att det skulle sluta bra, men inte på vilket sätt. Boken är väl egentligen något spretig, men för mig spelade det ingen roll. Det här var precis vad jag ville ha.

Jag älskade Harriet och Cal och jag kunde inte sluta läsa. Vänskapen är i fokus och det var riktigt fint skildrat på flera sätt. Galenskapen som skildras bland exen är också på flera sätt nyanserade och vi kan förstå, i alla fall vissa av dem. Det är inte svart eller vitt och huvudkaraktärerna är inte helt utan skuld. Låt dig inte förledas av omslaget och baksidetexten, den ger ett lite annat sken om vad boken kommer att handla om. Huvudkaraktärerna driver inte varandra till vansinne speciellt länge.

Som vanligt är Mhairi McFarlane så mycket mer än bara kvinna och man möts och tycke uppstår. Det här är en historia om så mycket mer, framförallt gaslighting och psykisk misshandel. Jag älskade Mad about you!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.