Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Recension: Sutanto, Jessie Q, dial A for Aunties; 2021

Recension: Sutanto, Jessie Q, Dial A for Aunties; 2021

Dial a for auntiesNär jag letar efter världslitteratur kan den dyka upp i de mest oväntade former. Jessie Q Sutanto är indonesiskfödd, uppvuxen i Singapore och Oxford. Dial A for Aunties är en humoristisk bok om familjeband i Asien. Jag räknar boken från Indonesien i min världsläsning i år, eftersom jag redan läst något från Singapore. Jag lyssnade på den på Storytel, inläst av Risa Mai.

Meddie jobbar i familjens företag som ordnar bröllop, och är själv fotograf. Hennes mamma fixar en blinddate åt henne som visade vara ett kräk. Meddie lyckas döda karln och istället för att ringa polisen, ringer hon sin mor, som ringer sina systrar. Dagen efter dejten ska Meddie vara med på ett oerhört lyxigt bröllop utanför Los Angeles och mamman och mostrarna beslutar sig för att kyla ner kroppen för att slippa ta i tu med problemet före bröllopet.

Efter ett antal dråpliga förvecklingar hamnar familjen på ön där bröllopet ska hållas, med kylen med kroppen i. De försöker göra allt för att inte upptäckas och när Meddies gamla highschoolsweethart Nathan, som hon inte kommit över, dyker upp som hotellägare blir det hela än värre. Han verkar nämligen vilja ha Meddie tillbaka. Hon vill inget hellre, men kan inte låta honom förstå att hon dödat en man som hon dessutom haft den dåliga smaken att ta med hans kropp med till hotellet.

Dial A for Aunties är en dråplig humoristisk bok med massor av komiska förvecklingar. Jag tycker nog att temat med den dödade mannen (som dessutom dödas två gånger) är lite väl morbid för min smak. När jag funderade över hur just den delen skulle lösas i boken, tänkte jag inte bara på att huvudpersonen skulle komma undan, utan hur de skulle motivera hans död. Kalla mig humorlös, men här brast historien ganska mycket.

Om man bortser från att Maddie faktiskt har haft ihjäl en karl, ett faktum som är rätt svårt att bortse från, så är den en ganska rolig bok och den som lyssnar på den får många fina rader på indonesisk brytning. Det var en behållning och det var stundvis mycket roligt, men läs näst sista stycket igen om du vill förstå mina invändningar. Sedan är det lite väl mycket muskler och enorma ögonfransar och det finns absolut inget motstånd i kärleken mellan Nathan och Meddie förutom den dödade mannen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.