Recension: Suchen, Christine Lim; The lies that build a marriage; 2007

The lies that build a marriageLäsa jorden runt i sommar skulle jag göra och jag hittade för länge sedan novellsamlingen The lies that build a marriage av Christine Lim Suchen från Singapore. Nu var det dags att läsa den på min Kindle. Tyvärr har jag hela tiden glömt Kindlen hemma, så det fick bli i appen på telefonen istället.

Novellerna handlar alla om det som oftast inte syns i den singaporianska offentligheten, homosexualitet, skilsmässa och kvinnor som gör uppror mot sina män. Titelnovellen är den längsta och handlar om en man som struntar i familjens ekonomi och låter tillslut sin fru styra upp allt och börja om på ny kula. När allt är tillräckligt bra, kommer han tillbaka. Andra noveller är betydligt sorgligare och andra mer uppåt.

Det är fina, engagerande och känslosamma noveller. Vi får en bild av det singaporianska samhället som inte alltid verkar vara bra för kvinnor, som det ju så ofta är. En feministisk, realistisk och fin novellsamling som jag läste i mobilen på stranden, i sängen och på altanen.

1 ping

  1. […] Christine Lim Suchan – The lies that biuld a marriage (Singapore) […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.