Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Recension: Ampuero, María Fernanda; Cockfight; 2018

Recension: Ampuero, María Fernanda; Cockfight; 2018

CockfightDet amerikanska förlaget Feminist press har gett ut den ecuadorianska författaren Mara Fernanda Ampuero. Hennes bok Cockfight är en novellsamling om människor som av en eller annan anledning far illa. Jag har antagligen hittat till boken via någon lista över feministisk världslitteratur och sedan glömt bort att jag köpt den till min Kindle.

Vi får mäta många olika personer, mest kvinnor och unga flickor. Några har föräldrar som skiter i dem, andra utsätts för sexuella övergrepp. Alla har de gemensamt att de är offer för patriarkatet. Jag fastnade särskilt för tvillingarna vars föräldrar aldrig var hemma och som hyrde skräckfilmer och sedan inte kunde sova utan hembiträdet i rummet. Det var en glad ton i novellen, men historien så hemsk.

En annan gripande historia var den om barnet som fått en sjuk lillebror och som gjordes ansvarig för att mata honom med livsnödvändig medicin. Och struntade i det. Det var så många lager av elände i den novellen som behandlar både barns rättigheter och att barn behöver villkorslös kärlek från sina föräldrar.

Cockfight var en otrolig novellsamling och vi får en inblick i det ecuadorianska samhället. Det är mycket misär, men samtidigt är det ljust beskrivet och livsluften i de många kvinnor och flickor finns där bakom allt. Jag tyckte mycket om boken och är glad att det finns förslag som ger ut den här typen av litteratur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.