Nyårslistor 2016: Skönlitteratur

Hennes nya namn

Då är det dags är årets listor! Kulturkollo uppmanar oss att göra listor, men det behöver jag ingen extra utmaning för att göra. Som traditionen bjuder här på bloggen kommer nu årets nyårslistor. Först ut är årets bästa skönlitterära böcker, med inbördes rangordning som de är listade.

Hennes nya namn av Elena Ferrante: Ferrante är årets stora läsupplevelse. Jag listar Hennes nya namn som etta och egentligen borde Min fantastiska väninna vara tvåa, men jag nöjer mig med en i serien på listan.

Störst av allt av Malin Persson Giolito: Denna är faktiskt otroligt bra! Så bra att jag gav den till pappa i julklapp. Jag gav den  med orden: det är vanligt att folk ger GW till sina fäder i julklapp, men denna dotter ger en dotter. 

Hönan som drömde om att flyga av Sun-Mi Hwang: En mycket fin poetiskt bok om ofrivillig barnlöshet. Här är det en höna som vill värpa ett enda ägg som blir en kyckling som hon kan få rå om. Det kommer aldrig ske, men hon ska få bli mamma ändå.

Till min dotter av Malin Wollin: En barndoms- och ungdomsskildring som jag kände igenom mig otroligt mycket i. Den innehåller den sexism och den längtan bort som de flesta ungdomar upplevde på 90-talet och fortfarande upplever.

You had me at hello av Mhairi McFarlane: I och med förlossning och graviditets- och amningshormoner så blev det lite av ett chicklit-år för mig. De flesta kommer inte i närheten av en sådan här lista, men jag har hittat en stjärna i Mhairi McFarlane och denna är hennes i särklass bästa.

2 kommentarer

 1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

  Jag älskade boken om hönan men Störst av allt tyckte jag var riktigt dålig. Ferrantes ligger i högen bredvid sängen, blir nog läst nu under Q1.

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211
   • Hanna29 december, 2016 kl. 08:18
    Författare
   • Svara

   Ojdå, vad var det som var dåligt med den? Min man tyckte inte lika mycket om den som jag, men han tyckte nog inte att den var direkt dålig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.