Bäst 2013: Facklitteratur

PatentöchterFjärde och sista nyårslistan handlar om facklitteratur. Jag är glad att listan toppas av en av de tyskspråkiga böcker jag läst under året.  Alltid roligt när jag förstår mer än vad jag tror av det språket. Vad gäller de andra böckerna är det en mix av biografier och historiska böcker. En kokbok har smugit sig in bland bubblarna.

Läs de andra listorna: Skönlitteratur, noveller och barn- och ungdomslitteratur.

 

Topp-fem-lista

  1. Patentöchter – Julia Albrecht och Corinna Ponto
  2. Inget att avundas – Barbara Demick
  3. Med högklackade skor i Sibiriens snö –  Sandra Kalniete
  4. Fallna kvinnor – Eva F Dahlgren
  5. Även tystnaden har ett slut – Ingrid Betancourt

Bubblare

Jag vill ju vara fri – Annika Persson

Endlich wieder leben – Helga Hirsh

Om jag var din hemmafru – Lotta Lundgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.