Hyllvärmare 2017 och 2018

Hyllvärmare 2018

Förra året hängde jag på utmaningen #hyllvärmare2017, vilken innebar att man skulle läsa en bok varje månad som stått i bokhyllan mer än ett år. Jag fick inte ihop tolv stycken förra året. Jag fick bara ihop tio. Trots att jag misslyckades med den utmaningen så hänger jag på den igen. Att läsa det som stått i hyllan och samlat damm lockar mig för mycket för att bara släppa det. Dessutom finns det ju många som kan kombineras med andra utmaningar.

Jag började med Och sen Paulette av Barbara Constantine som jag köpte på Sekwas julmarknad 2014 (recension inom kort). Sedan ska jag ju klämma en del nobelpristagare i år och de flesta av dem finns nog i hyllan och har samlat damm i många år.

Jag tror att det kommer att gå den här gången! Vad har du i din hylla som du borde läst för längesedan?

Hyllvärmare lästa 2017

Om dessa tiga… av Molyda Szymusiak

Man into woman – The first sexchange av Niels Høyer red)

Women in Thai literature av Nilawan Pintong mfl (red)

En tyst minut av Siegfied Lenz

Ät mig av Agnès Desharte

Zlata’s diary av Zlata Filipovic

Why have kids? av Jessica Valenti

Med mor bag rattet av Lise Nørgaard

Whipping girl av Julia Serano

Inte flera mord! av Maria Lang

Hyllvärmare att läsa 2018

Och sen Paulette av Barbara Constantine

The coast of sugar av Cynthia McLeod

Iggy 4-ever av Hanna Gustavsson

Den siste brodern av Natacha Appanah

Vater, Mutter, Stasi av Angela Marquardt 

Berlinerinnen av Martha Wilhelm

Vägen till henne av Sara Lövestam

Den fariseiska kvinnan av François Mauriac

Eller någon av alla andra i  min överfulla bokhylla…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.