Tysk torsdag: Emma

Emma

Bokmoster har avslutat den tyska torsdagen, men jag kom på ett inlägg till jag ville skriva. Jag skrev tidigare att jag prenumererar på den tyska feministiska tidskriften Emma och jag måste såklart blogga lite om det!

Jag är precis som många andra som får hem utländska tidskrifter, en person som inte känner att jag hinner läsa dem. Ändå vill jag ha dem. Jag har Ms Magazine, som är amerikanskt och tidigare hade jag tyska tidskriften Missy Magazine, som min man gett till mig i julklapp för att överraska lite. Jag visste inte hur jag skulle göra när prenumerationen gick ut, men så åkte jag till Tyskland och hittade boken om Emmas grundare Alice Schwartzer och då kändes det naturligt att byta till en annan tysk tidning.

Det är intressanta artiklar i Emma och diskussionen liknar lite den här hemma. Mamma över 50 är väl kanske något som jag inte känner igen här, men klitoris som drottningen av lust är väl ett ständigt tema här också. Mina erfarenheter av måste Missy och Emma är att den tyska feminismen är mer avklädd och naturlig. Det är mycket bilder på nakna kvinnor i alla färger och former och även män ibland. Det är bilder man inte riktigt skulle se i amerikans Ms. Annars är det reportage om samkönade äktenskap, kvinnliga konstnärer (Hilma af Klint och Niki de Saint Phalle), fotboll och sexuella trakasserier. Sånt som man vill läsa om i en feministisk tidskrift med andra ord. Emma är bra!

Tyska aktivister i Emma

Tyska aktivister i bar överkropp.

Nakna tyska män i Emma

Nakna tyska män.

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413

  Du fick till ännu ett inlägg, bra jobbat! Tack för tipset om Emma, hittade tidskriften på nätet också, http://www.emma.de/

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413
   • Hanna31 augusti, 2013 kl. 08:42
    Författare
   • Svara

   Den är fantastiskt bra! Önskar bara att jag kunde läsa mer och noggrannare för att skapa mig en bättre bild av tysk feminism. Det är ju det där med tiden 🙂

 2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413
  • Åsa20 september, 2013 kl. 03:28
  • Svara

  Jag letade genast upp Emma för att beställa en prenumeration, men hittar ingen uppgift om vad det kostar att få den skickad till Sverige, och törs inte riktigt beställa innan jag vet det. Minns du hur mycket det rör sig om?

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5413
   • Hanna20 september, 2013 kl. 03:50
    Författare
   • Svara

   Kul att du blev inspirerad! Det kostar 45 euro per år om de inte har höjt det efter januari.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.