Recension: Martín Graite, Carmen; Rödluvan på Manhattan; 1990

Rödluvan på ManhattanRödluvan på Manhattan är en modern saga av Carmen Martín Graite. Författaren var en spansk mångfacetterad skribent, men boken utspelar sig på Manhattan och i Brooklyn.

Sara Allen bor i Brooklyn, men längtar till Manhattan. Hennes mormor bor i Morningside på norra Manhattan, men mer än där har hon aldrig varit. Föräldrarna är mycket oroliga och nervösa av sig så Sara får aldrig möjlighet att utforska Manhattan. En dag så rymmer hon med en korg med fika som hon ska ta med sig till mormor. Hon möter Mr Woolf, som bjuder henne på en privattur runt Manhattan med sin chaufför samtidigt som han själv beger sig hem till hennes mormor.

Det var en mystisk bok med lite övernaturliga inslag och jag fick inte riktigt grepp om den. Det var helt klart roligt att göra det till en modern Rödluvan-saga, men jag vet inte om jag förstod mig på slutet och sensmoralen. Det var en bok om frihet, frihet för lilla Sara att få röra sig utanför Brooklyn och sina överbeskyddande föräldrar. Det kändes viktigt och angeläget, men i övrigt vet jag inte. Jag fick helt enkelt inte kläm på den här boken.

Läs mer: Adlibris, Bokus

2 pingar

  1. […] fånge av Carlos Ruiz Zafón Nada av Carmen Laforet Kvinnodramerna av Frederico García Lorca Rödluvan på Manhattan av Carmen Martín Graite Kärlek, nyfikenhet, prozac och tvivel av Lucía Etxebarría Diamanttorget […]

  2. […] Spanien: Jag kan inte säga att Spanien är ett stort barnboksland för min del, men jag läste en inför min spanska utmaning förra året, Carmen Martín Graite Rödluvan på Manhattan. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.