Avslutning barnboksvecka: Dag 6

barnboksvecka

Internationella böcker var temat för dagen och jag läste fyra böcker, varav tre var från lite exotiska länder och den tredje var från Spanien. Det var en fortsättning på tisdagens tema, Almapristagare. Räknar jag samman dessa två dagar så har jag läst barnböcker från Angola, Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Israel, Sydafrika, Spanien och Österrike. Och Sverige såklart. I morogn blir även USA och Storbritannien representerade. Det tycker jag ändå var ganska bra spridning.

Av de internationella böckerna, Almapristagarna inkluderade, så var mina favoriter:

Ivo och Vera av Kitty Chrowther

Torsdagsbarn av Sonya Hartnett

Flyg ollonborre, flyg! av Christine Nöstlinger

Den gula väskan av Lygia Bojunga Nunes

Imorgon avslutar jag veckan med tre ungdomsböcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.