#kaffeochkulturvärlden: Chile

Chiles flagga

Den här månaden är det fokus på Chile i Kaffe och kulturs utmaning #kaffeochkulturvärlden. Jag har inte gjort så mycket mer än att läsa en chilensk bok, vilket jag har förutsatt mig är minimum för den utmaningen. Jag tänkte i det här inlägget skriva lite om den kultur jag konsumerat från Chile och hur jag har uppmärksammat landet här på bloggen.

Annan chilensk kultur som jag konsumerar mer än litteratur, är vin. Jag och min man hade tex ett chilenskt rödvin som alternativ till öl på vårt bröllop (till förrätten som var tapas). Jag ska inte påstå att jag dricker chilenskt vin varje vecka, men det händer fortfarande då och då. Jag hade önskat att jag hade haft tid och kraft att söka upp någon chilensk mat att lag, men det blev aldrig så.

Den chilenska litteratur som jag tagit del av består till största delen av två författare, Isabel Allende och nobelpristagaren Gabriela Mistral. Jag har läst flera böcker av dem. jag har också läst Paulo Neruda, Chiles andra nobelpristagare i litteratur. Alla tre är författare jag verkligen uppskattar och gärna läser mer av.

Jag har också skrivit om just Isabel Allende och Gabriela Mistral, dels som feminister, och dels som nobelpriskandidat respektive nobelpristagare. Annars har jag inte skrivit så mycket om just chilenska kulturpersonligheter. Kanske är det dags att utöka något till även Mariá Luisa Bombal, som av allt att döma också kan läsas feministiskt.

Jag har läst Den sista dimman av María Luisa Bombal till den här utmaningen och nu ser jag fram emot att gå igenom vad alla andra som deltar i utmaningen, har läst.

2 kommentarer

 1. Chilenskt vin är gott

   • Hanna28 januari, 2022 kl. 06:51
    Författare
   • Svara

   Det är det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.