Lucka 5: Isabel Allende

Isabel Allende

Krans 5En nobelpriskandidat som jag inte hör det talas så ofta om, men som det definitivt borde talas mycket om, är Isabel Allende från Chile. Hennes bok Andarnas hus tillhör bland det bästa jag har läst och bara för den boken borde hon fått priset för länge sedan.

Det är möjligt att Allende har setts som lite mainstream. Några av hennes böcker har trots allt blivit filmade och någon till på köpet med Antonio Banderas i huvudrollen. Jag tycker dock inte att det ska hindra en fantastisk författare. Det är självklart att en nobelpristagare ska skriva högkvalitativa böcker, men det gör Isabel Allende, trots att hon är populär.

Andarnas hus är som sagt hennes mästerverk och det som gör den boken så fantastisk är att hon beskriver militärkuppen från flera håll. Hon ursäktar ingen, men hon svartmålar inte heller. Hon gör människorna som sympatiserar med den ena eller den andra sidan till människor så att vi kan förstå, inte bara förfasas. I Andarnas hus bemästrar hon också genren magisk realism till fullo.

Jag har läst Andarnas hus och Kärlek och skugga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.