En utmaning: Tolv månader – tolv länder

Glob med flaggor

Jag skrev det själv igår och egentligen var det självklart. Tolv länder kvar att läsa en bok från och tolv månader på ett år. Det är min nya utmaning! Efter nobelfesten på bloggen i december kan jag behöva en annan fest att se fram emot. Därför passar det väl fint att det runt FN-dagen nästa år blir det världsfest? Ok, inte dags att planera fest nu, först en rejäl utmaning!

Nedan är en lista på de länder jag har kvar och de verk jag tänkte läsa. Skulle det dyka upp något mer intressant alternativ längs vägen så byter jag bara. Jag tar dem inte i någon särskild ordning, men jag ska läsa en bok i månaden. Jag har börjat med Purple Violet of Oshaantu av Neshani Andreas från Namibia.

Min läslista

Centralafrikanska republiken: Andrée Blouin – My Country, Africa (lånat)
Djibouti: Abdourahman Waberi  – In the United States of Africa (adlibris, fjärrlån)
Ekvatorialguinea: Juan Tomás Ávila Laurel – By Night the Mountain Burns (kindle)
Gambia: Phillis Wheatley – Dikter (iBooks)
Maldiverna: Ibrahim Waheed “Kalaavehi” – Noveller (finns att läsa här)
Mauretanien: Amadou Ndiaye – Crossing the Atlantic Ocean In Search of Happiness (Kindle)
Namibia: Neshani Andreas – Purple Violet of Oshaantu (bok i bokhyllan)
Nepal: Narayan Wagle – Palpasa Café (Kindle)
Niger: Nouhou Malio – The Epic of Askia Mohammed (fjärrlån)
Oman:  Jokha Alharthi – Celestial Bodies (Kindle)
Swaziland: Sarah Mkhonza – Pains of a maid (fjärrlån)
Tchad: Joseph Brahim Seid – Told by starlight in Chad (fjärrlån)

2 kommentarer

 1. Coolt att vara så nära. Jag tuffar på i lagom takt, men kommer kanske i mål någon gång. Först fokus på Nobel.

   • Hanna5 november, 2019 kl. 07:40
    Författare
   • Svara

   Ja, det är coolt! Jag har ju ansträngt mig mycket i perioder. Nu gör jag ett sista ryck 🙂 Nobel gick mycket upp och ner för mig. Det blir oerhört segt mellan varven. Ett tips på vägen: Laxness är inte all så tråkig som man kan tro och Churchill ha skrivit en roman!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.