Halloween och mot bostadslöshet – oktobersummering 2019

Barnen firar halloween 2019

Barnen firar halloween.

Nu är lägenheten såld, men vi har inte köpt något hus än. Om två månader ska vi vara ute ur lägenheten och just nu känns det som att hoppet om att det ska lösa sig är det sista som överger mig. Det har dock blivit en del läst i oktober och vi har kunnat njuta av lite höstvärme. Oktober avslutades med höstlov och en icke-resa till Helsingfors. TallinkSilja har dock kompenserat oss för den uteblivna båtfärden och om några veckor försöker vi igen.

Så har det varit Halloween. Jag har gett upp alla eventuella tankar på att det bara skulle vara ett amerikanskt fenomen som bör motarbetas och har omfamnat det helt. Barnen älskar det och i år har vi haft lite spindelnät som pynt och köpt svarta och orange ljus. Köksbordet dekorerades med pumpor. Idag köpte vi till och med lite pynt på rean. Nu läggs allt ner i en halloweenlåda som ska tas fram i slutet på oktober nästa år. Förhoppningsvis i ett hus.

Så var det detta med läsningen. Jag verkar helt ha slut på utmaningar. Det som tidigare drivit mig i min läsning har plötsligt blivit ointressant. Så kan vara, men jag saknar  utmaningarna och jag vill inte riktigt att de ska ta slut redan i oktober. Det som varit 2019 års stora utmaning är att läsa nobelpristagare och kvinnor som kanske bort fått nobelpriset. Det har jag gjort så att den dånar om det och nu känner jag mest för att läsa det som jag har lust med för stunden. Så som de flesta läser.

Nu ska jag förbereda nobelbaluns på bloggen i december och tills dess kommer jag kanske inte fundera så mycket över nya utmaningar. Men sen måste jag nog ta en funderare. Jag har ju 12 länder kvar att läsa i min jorden runt-utmaning. Det får eventuellt bli en i månaden nästa år med en avslutande världsfest i december nästa år. Det kanske vore något?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.