En idrottssommar gick och är inte slut än

Gail Devers på VM i Friidrott 1995

Gail Devers efter segern på VM i friidrott i Göteborg. Augusti 1995. Foto: Hanna Lager.

Jag valde att skriva om idrottskvinnor i sommar. Det brukar vara bra för det är ändå sommartorka och det händer inte så mycket. I år var det både fotbolls-EM och friidrotts-VM så det fanns mycket att skriva om. Jag började med några fotbollsspelare och gick vidare till friidrottarna.

I och med fotbolls-EM kände jag lite att jag utökade mitt syfte med min serie berömda och glömda idrottskvinnor. Det handlar ju för det mesta om idrottshistoria, men när det kommer till fotboll vill jag även uppmärksamma folk på de stora stjärnorna, då de inte får lika stor uppmärksamhet som sina manliga motsvarigheter. Det kommer nog bli mer sånt framöver!

Jag valde under friidrottsdelen av sommaren att ha ett lite tema i temat och skriva om friidrottskvinnor som alla var med och tog guld 1995 i Göteborg när jag själv jobbade på läktaren. Bilden ovan är på Gail Devers, som jag skrivit om tidigare, och som också vann i Göteborg. Det är jag som tagit bilden. Nu är det snart friidrotts-EM och om andan faller på skriver jag om några europiska friidrottskvinnor också.

Idrottskvinnor sommaren 2022

Fotboll

Hanna Marklund Sverige

Alexia Putellas Spanien

Friidrott

Inessa Kravets Ukraina

Merlene Ottey Jamaica

Hassiba Boulmerka Algeriet

Marie-José Perec Frankrike/Guadeloupe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.