Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Berömda och glömda idrottskvinnor: Merlene Ottey

Berömda och glömda idrottskvinnor: Merlene Ottey

Merlene Ottey

Nu är det dags att skriva om en riktig gigant, men en gigant som saknar ett olympiskt guld samt ett individuellt VM-guld på favoritdistansen 100 meter. En mängd silver- och bronsmedaljer har hon från olika mästerskap, Merlene Ottey. Faktum är att undantaget OS 1988, tog hon medalj i alla stora mästerskap mellan 1980 och 2000.

Merlene Ottey är inte en idrottare utan kontroverser. Det har varit diskussioner kring dopingprover, bråk med landslaget och byte av nation. Men detta hände egentligen efter en mycket lång karriär. Hon slog igenom som 20-åring på OS i Moskva 1980 då hon tog brons på 200 meter. Efter Moskva har hon radat upp medaljer på 100 och 200 meter, men den första av ädlaste valör kom på 4×100 meter på VM i Tokyo 1991. Två år senare på VM i Stuttgart vann hon guld på 200 meter.

Det var inte läge att lägga av när hon var 30 och när hon var 40 tog hon ett brons på 100 meter i OS i Sidney. Visserligen inte på plats i Sidney, utan först efter att Marion Jones erkänt doping och blivit fråntagen sina medaljer. Just det loppet kommer jag att återkomma till för det har fått ett bisarrt efterspel. Guldet är nämligen vakant och bronsmedaljören från tävlingarna, Tanya Lawrence från Jamaica, fick silver. Ett silver som delas med Ekaterini Thánou från Grekland, som 2004 skulle vara inblandad i ett dopingfall. Vi får anta att de inte ville ge henne guldet, men halvmesyren blev verkligen inte rättvis.

Merlene Ottey har sedan 2002 tävlat för Slovenien, men inte tagit några fler medaljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.