Berömda och glömda OS-kvinnor 2024

Olympiska flaggan

I sommar är det dags igen för olympiska spel, denna gång i Paris, och det betyder massor av berömda och glömda idrottskvinnor här på bloggen. Jag har mycket med jobbet eftersom jag skriver hela dagarna, men jag hoppas och tror att jag ska kunna ro projektet i land i år också. En olympisk kvinna om dagen i två veckor ska det bli och redan nu har tankarna på vilka jag ska ha med har börjat.

Jag har betat av många av de absolut största stjärnorna genom tiderna och här kan du läsa och söka efter personer som redan förekommit. Som vanligt söker jag en blandning mellan stora stjärnor och underdogs, mellan fantastiska karriärer och spännande historier. Det är inte alltid det är idrottspersoners guldmedaljer som är det mest intressanta att berätta om.

Tidigare har jag skrivit om kvinnor som varit gravida, som varit kontroversiella eller som helt enkelt bara har en fantastisk historia. En man ha fått vara med, för att han tävlat som kvinna, och han anser att det är den systematiska dopingen som fått honom att byta kön. Vissa tycker att jag har haft med för många dopade östeuropéer och andra har uppskattat bredden.

Nu pågår insamlingen av namn inför sommarens OS och har du tips är det välkommet. Gärna om någon med en spännande historia och/eller någon lite udda idrott. Friidrottarna har jag koll på och simmarna likaså. Men ett OS har många idrotter och flera historier att berätta än de mest uppenbara. Det är det som är det fina med den olympiska historien. Den innehåller så mycket från människor från alla jordens hörn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.