Berömda och glömda idrottskvinnor: Kerri Walsh Jennings

Kerri Walsh Jennings

Jag är inte så insatt i beachvolleyboll måste jag erkänna, men i vilket fall går damernas final i OS i Rio idag. I London 2012 segrade Kerri Walsh Jennings och Misty May-Treanor från USA. De vann även turneringarna 2008 i Beijing och 2004 i Aten.

Kerri Walsh Jennings är trebarnsmamma, varav två av barnen är födda före OS 2012. Det mest anmärkningsvärda var dock att hon var gravid med sitt tredje barn i London. Hon var fem veckor gången då. Det är bara att gratulera att hon mådde så pass bra att hon inte bara klarade av att delta, utan även hade styrka nog att vinna. Själv låg jag böjd över toan i det stadiet av graviditeten (eller ja, det gjorde ju ju hela tiden i och för sig). Lite roligt att Wikipedia känner sig tvungna att meddela att läkare har sagt att fostret inte kommit till skada av hennes medverkan.

Efter att själv varit gravid är jag otroligt imponerad av insatsen. Nu vet jag att det inte bara handlar om att bli tjock (vilket man inte är vi vecka 5) utan om en mängd andra jobbiga saker som händer i kroppen.

Walsh Jennings tävlar i OS i Rio och idag är finalen. Hon och hennes partner är dock utslagna ur turneringen, förlorare i semifinalen mot ett brasilianskt par.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.