Avslut: Semesterutmaningen Spanien

spaniens flaggaIdag läste jag ut Nuria Amats Det mest privata och den får avsluta min spanska semesterutmaning som jag har klarat med mer än godkänt. I februari vad jag och min man i Barcelona och i juni var vi med min storfamilj på Mallorca. Därför ville jag passa på att ägna våren åt spansk litteratur.

Sedan är jag ju som bekant bloggambassadör för bokmässan i år och i våras tillkännagavs det att bredvid Brasilien som tema så skulle det även vara Röster från Katalonien. Det passade ju som hand i handsken för mig! Nu går min semesterutmaning över i ett tema jag kallar just Röster från Katalonien. Mer om det i ett separat inlägg.

Nedan följer de böcker jag har läst inom ramen för semesterutmaningen och de med en * framför är från Katalonien och ** kommer till bokmässan.

Böcker:

Himlens fånge av Carlos Ruiz Zafón
Nada av Carmen Laforet
En vinter på Mallorca av George Sand
Kvinnodramerna av Frederico García Lorca
Rödluvan på Manhattan av Carmen Martín Graite
Kärlek, nyfikenhet, prozac och tvivel av Lucía Etxebarría
Diamanttorget av Mercé Rodoreda
Aningar av Clara Sanchez
Tiden där emellan av Maria Dueñas
** De gömda rummen av Care Santos
** Det mest privata av Nuria Amat

Noveller:
Efter oss syndafloden av Andrés Barbas
Slippa se regnet  av Nuria Labari
Leken av Elvira Navarro
La noche sucks av Blanca Riestra
Överlevaren av Sònia Hernández

Bäst:
Diamanttorget 
Leken 
Kvinnodramerna 

Nu går jag vidare med det katalanska rösterna och till hösten blir det tyskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.