Recension: Navarro, Elvira; Leken; 2007

LekenElvira Navarros novell Leken är utgiven av Astor förlag som enskild novell. Jag fick tips på Facebook att läsa den inom ramen för min semesterutmaning.

Clara och Vanesa är två flickor som kommer på en lek. De ringer män på måfå för att prata sex med dem. De får napp när en 39-årog man svarar och blir upphetsad av deras sex-prat. Meningen är att de ska driva det så lång att de sedan ska träffas. När de väl gör det spårar det hela ur.

Det här är en psykologisk novell om tonåringar och sexualitet. Jag har själv ringt heta linjen och busringt när jag var barn på åttiotalet, men det gick aldrig så här långt och vi hade aldrig den avsikten heller. Jag tyckte att det var oerhört obehagligt att läsa om flickorna som hetsar varandra att gå längre och längre. Någonstans kändes novellen aktuell med tanke på Caroline Engvalls böcker om unga tjejer som använder sex som självskadebeteende. Jag blev mycket berörd och berättelsen lämnar ett stort obehag efter sig. Alla föräldrar borde läsa den och tänka på att vuxennärvaro i tonåringarnas liv är oerhört viktigt.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.