20 nya länder före förlossningen?

Natasha Tiniacos gillar mitt inlägg

Läsandet en bit runt jorden fick roliga konsekvenser. Min författare från Venezuela följer mig på Twitter!

Ja, just det. Klarade jag målet med tjugo nya länder före förlossningen? Jag förstår att ni alla har gått och funderat på detta och med spänning sett fram emot resultatet. Svaret är – hör och häpna – JA!

Läst:

Irak (noveller)

Nauru (en dikt)

Bahamas (krönikesamling)

Burkina Faso (politisk debattbok)

Qatar (novellsamling)

Haiti (novell)

Kongo-Brazzaville (roman)*

Kribati (dikter)

Lichtenstein (roman på tyska)

(Pakistan (roman))

Belize (roman)

Tonga (dikter)

Jordanien (novell)

Förenade Arabemiraten (novell)

Kongo-Kinshasa (roman)*

Eritrea (textsamling)*

Venezuela (dikter)

Vatikanstaten (debattbok)*

Kap Verde (roman)*

Kuwait (novell)**

Montenegro (dikter)*

Det blir 20 verk även när Pakistan räknas bort. Det är ju lite trist att den längsta boken inte kunde räknas in för att jag upptäckte att jag faktiskt redan läst en bok från Pakistan, men regler är regler. Jag håller på med en bok från Jamaica om en kvinnas uppväxt där. En perfekt bok för Feministbiblioteket, men verkligen inte vad jag vill och behöver just nu så den läser jag nog inte ut på ett bra tag.

Nu har jag belönats med en dotter som sover en hel del så jag kommer nog kunna läsa ganska mycket framöver. Frågan är om jag vill prioritera böcker från främmande platser på jorden eller kanske vill ha lite mer lättsmält litteratur. Jag tror på det sistnämnda så vi får se om jag tar tag i den där romanen från Östtimor eller läser boken från Surinam. Det kanske kan vänta till en annan gång. Denna utmaning är i vilket fall avslutat och avklarad.

*) Manlig författare som inte nödvändigtvis recenseras här.

**) Recension kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.