Tematrio v 41 – Nobelpriset i litteratur

NobelpengHere we go again – vem får nobelpriset i litteratur 2013. Förmodligen inte till någon av dem som jag listar, men man kan ju alltid hoppas. Lyran hoppas också en kvinna och nu var det bra längesedan sist så jag hoppas att jag får fel och att det faktiskt blir en smart, cool, fantastisk kvinnlig författare.

Assia Djebar: Henne hade jag inte läst förra året jag listade mina favoriter. Det har jag nu och har henne som min främsta favorit. Jag tyckte särskilt mycket om boken Ingenstans i min faders hus.

Alice Munro: För att hon är en novellist i världsklass och för att det i år går en novellvåg över bokbloggarhavet. Det vore roligt att kröna året med en novellförfattare som nobelpristagare, eller vad säger du Anna?

Nawal el Saadawi: För att hon är så fantastiskt bra, för att hon finns representerad i den feministiska kanonen och för att hon inte fick det förra året.

2 kommentarer

 1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

  Hmm, två av dina författare var samma som Lyrans. Borde kanske uvidga mitt läsande….

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211
   • Hanna8 oktober, 2013 kl. 10:34
    Författare
   • Svara

   Tycker jag verkligen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.