Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Adameşteanu, Gabriela; Wasted morning; 1984 (2008) - Feministbiblioteket

Adameşteanu, Gabriela; Wasted morning; 1984 (2008)

Wasted morningGabriela Adameşteanus roman Wasted morning kom ut under pseudonym i Rumänien 1984 och sedan i en reviderad upplaga och under eget namn 2008. Adameşteanu är rumänsk feminist och jag ville därför läsa henne innan bokmässan 2013, hade ett rumänska tema. Adameşteanu var på plats och jag fick möjlighet att lyssna på henne. Boken var inte så bra som jag hade hoppats på och därför hann jag inte läsa klart den förrän jag hade kommit hem igen.

Boken kretsar kring den gamla damen Vica som har genomlevt Rumäniens alla epoker från första världskriget och framåt. Vi får möta henne och människor i hennes omgivning. På slutet får vi en summering om vad som hänt under århundradet som gått.

Jag måste säga att detta var en komplicerad roman. Liksom en annan rumänsk roman jag läst i år, Ioana Pârvulescus Livet börjar på fredag, var det massor av personer som det till en börjar inte är helt klart hur de hänger samman. I den här försvårades allt av att det utspelade sig i olika tidsepoker. För mig gjordes det hela inte lättare av att boken inte finns på mitt modersmål och jag fick läsa den på engelska. Är alla rumänska romaner så här svåra att läsa, frågade jag mig först, men Ioana Nicolaie hade jag inte alls svårt för. Det var ren kampvilja att den här boken inte förblev outläst för mig.

När jag köpte boken på Amazon fanns den inte på Adlibris eller Bokus, men det verkar ha blivit ändring på det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.