Tappad lästakt med minskad sömn

Jag och Selma

Jag och Selma. Snart är det pappa och Selma och jag får söka jobb på heltid. Och förhoppningsvis ägna hjärnan åt annat än bebis.

Just nu är inte en fantastisk tid i mitt mamma-liv. Jag måste fortfarande mata den lilla 3-4 gånger per natt. Och ibland vill hon ovanpå det gå upp halv sex. Jag har förvandlats till en trött och gnällig mamma med mycket kort stubin. Det är inte där jag vill vara och jag är inte den jag vill vara.

Läsningen har tagit stryk. Ibland vaknar Selma precis när jag ska läsa på kvällen och vägrar somna om tills jag har släckt lampan. Jag slalomläser böcker med ett kapitel här och ett där. Jag har inte ro att ge mig hän åt bara en bok. Det som alltid brukar peppa mig, att läsa i ett sammanhang i form av utmaningar och annat, stressar mig nu. Jag vet inte ens vad jag är sugen på att läsa. Jag har inte ens tagit tag i att byta ljudbok efter att jag läst ut Det lilla bageriet på strandpromenaden, som var det enda jag orkade med just då.

Jag vet att jag kommer tillbaka. Denna vecka är en spännande vecka. På lördag fyller jag 40 och då är det fest. Sedan är det bara dagar kvar på föräldraledigheten. Visst känns det fortfarande skrämmande att slussas ut i arbetslöshet igen, men att söka jobb medan jag är föräldraledig tar verkligen enormt mycket på krafterna. Det känns inte heller som att jag kan lägga lika mycket själ i det när en bebis skriker eller kräver att få leka med datorn. Fördelen med att maken tar över är också att jag får sova mer. Och läsa mer. Det blir nog bra det här.

Men först fylla 40!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.