Rädda Linnea!

Linnea

De senaste månaderna har jag varit oerhört känslomässigt engagerad i en vän och hennes dotters kamp mot en hjärntumör. Det som först verkade vara en ganska långsamväxande tumör visade sig vara en aggressiv variant som kallas DIPG (Diffust Pons Gliom).  Flickans chanser att överleva är mycket små. Linnea är bara fem år, född några dagar före min son Hugo, och bara tanken på att hon aldrig ska få börja skolan är fasansfull.

Det finns ett litet hopp för Linnea. Utomlands finns en metod som kan rädda hennes liv. Men det kostar mycket pengar. Familjen har startat en insamling för att de ska ha råd att operera henne. De försöker att få ihop en miljon kronor så att det täcker operationen och efterbehandlingarna. Många bäckar små och tillsammans kan vi hjälpa Linnea och familjen.

UPPDATERAT På förekommen anledning vill jag tillägga en sak. Efter att ha lyssnat på pappan Kristoffer på radio vet jag nu att anledningen till att de behöver pengar är att landstinget förmodligen inte betalar för operationen. Det är för att den inte är tillräckligt beprövad än och bedömningen är då att man inte finansierar den behandlingen. Detta är såklart helt rimligt, men som föräldrar gör man förstås en annan bedömning. I samråd med läkarna på Lunds universitetssjukhus har de bestämt sig för att försöka få en operation i London. Jag tror många förstår att man gärna är med och för forskningen framåt än att bara vänta på att ens dotter ska dö.

Ge en slant du också om du känner att du vill hjälpa Linnea och hennes familj!

UPPDATERAT

Läs mer om Linnea

Aftonbladet

SVT

P4 Blekinge

Sydöstran

Kvällsposten

Sydsvenskan

Blekinge läns tidning

Följ mamman på Twitter

2 kommentarer

 1. Tack för att du skrev om detta! Har twitterpaus och hade missat det annars. Hoppas de får ihop pengarna.

   • Hanna21 februari, 2017 kl. 09:39
    Författare
   • Svara

   Det har de snart fått, trots att det inte gått ett dygn än. Helt otroligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.