Semesterslutspurt och sommarens död – augustisummering 2021

Landsort sommaren 2021

När sommaren fortfarande var här och vi fortfarande hade semester. Augusti 2021.

Augusti 2021 slutade lika dåligt som maj började. Sommaren dog den sjunde augusti och kom aldrig riktigt tillbaka. I skrivandets stund är det fortfarande augusti och riktigt fint, men någon värme i luften är det inte att tala om ifall inte solen lyser rakt på dig. Det är tveksamt om det blir några septemberbad för mig mig i år.

Skolan har startat och vab har kommit och gått. Insåg att mina föräldrar varit här efter att vi börjat jobba igen, men att det trots det inte finns några foton i våra telefoner efter den sjunde augusti. Vardagen har helt enkelt varit för trots för att dokumentera och det känns inte så kul. Det var verkligen inte roligt att vabba i ösregn heller. Jag vill ha sommar och sol ett tag till!

Min läsning

Efter sommarens läshaveri har jag tagit mig i kragen och börjat läsa igen. Det är underbart! Jag har sänkt årsmålet från 140 till 120 böcker, men ligger fortfarande sju böcker efter. jag räknar med att komma ikapp ganska så snart. Kanske skulle en ny, inspirerande bokutmaning hjälpa mig på traven?

Världsläsning: Jag har läst två nya länder, Indien och Spanien. Änkan som vägrade att dö av Shirshendu Mukhopadhyay och Som en sten i ett jordskred av Maria Barbal var fina läsupplevelser båda två! Sedan har jag lyssnat på Arnaldur Indriðason så jag kan även pricka av Island. Nu har jag 9 länder kvar!

Språk: I augusti har jag bara läst på svenska. Jag har fortfarande inte läst ut Blomsterlandet av Niviaq Korneliussen från Grönland på danska. Den visade sig inte vara så lättläst som jag hoppats på.

Fantastiska fruntimmer: Inget nytt, men tänkte kanske tycka upp mig lite på de fronten. Flera olästa står i hyllan och bara väntar på mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.