Ny lägenhet och sportlov – februarisummering 2020

Barnen i nya frisyrer

Jag passade på att ge barnen nya frisyrer på sportlovet!

Vi har flyttat, vilket jag har berättat om flera gånger. Nu bor vi i andra hand i väntan på vårt drömhus. Eller dröm och dröm, i väntan på ett acceptabelt hus. Det funkar fint, men det är klart att längtan efter något eget och något större finns ju där hela tiden. Februari har avslutats med födelsedag och sportlov. Vi har firat min födelsedag i Örebro i år igen och vi har nu överlevt februari i år igen.

Läsningen flyter på bra och jag trivs med mina utmaningar. Jag har fastnat i några lite väl tjocka böcker och det känns som att det inte går framåt alls. Men det är bra böcker så jag tar nog och sätter mig i soffan och läser istället för att blogga en stund.

Min läsning

Just nu ligger jag två böcker efter mitt läsmål enligt Goodreads, men det beror nog på att jag läser tjocka böcker just nu. Dessutom har sportlov och indragen direktbuss (p g a ombyggnaden av Slussen) haft lite negativ inverkan på länsningen.

Tolv månader – tolv länder: Februari visade sig ganska överraskande bli en produktiv månad. Jag läste först Stories from Gambia av Sally Singhateh. Det var märkliga berättelser med sensmoral från Gambia. Sedan läste jag novellen Island Road av Ibrahim Waheed från Maldiverna, för så mycket annat fanns inte att finna från det landet. Jag lyckades också klämma in den feministiska antikrigsromanen Palpasa Café av Narayan Wagle från Nepal. I och med de två sista kunde jag pricka av Asien på världskartan. Jag har nu bara böcker från Afrika kvar i utmaningen. Länder som är kvar:

  • Centralafrikanska republiken
  • Djibouti
  • Ekvatorialguinea
  • Mauretanien
  • Swaziland
  • Tchad

Sydafrika som temaland 2020: Jag läste den fina lesbiska kärlekshistorien, som också var ett stycke feministisk och antirasistisk sydafrikansk historia, Are you two sisters? av Hester van der Walt. Jag läste också den mer hårdkokta romanen Joburg blues av den manliga svarta författaren Nthikeng Mohlele.

Boktolvan med fantastiska fruntimmer: Jag har läst Katarina Frostenson som både känns som ett fantastiskt fruntimmer och inte. Hon skriver underbart, men känns helt världsfrånvänd i allt som hänt.

Semesterutmaningen Malta: Jag läste novellen Tread lightly av Emma Kate Lewis som handlade om en barndoms sommar på Malta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.