Utmaning 2020: Tolv månader – tolv länder

Glob med flaggor

Jag tjuvstartade utmaningen Tolv månader – tolv länder redan i november. Det är således tio månader och tio böcker kvar att läsa. Min tanke är att det ska bli en stor fest på bloggen när allt är utläst så jag förbereder ett liknande event som nobelbalunsen nu i december. Men först ska det ju läsas och grovjobbet är redan gjort, dvs att hitta böcker. Jag är fortfarande öppen för förslag på andra verk att läsa.

Jag vet inte om jag har drömt, men jag har sett i något flöde en ung gambisk författare som debuterade 2019, men nu när jag googlar så hittar jag ingenting (därav drömteorin). Vet du något om detta så säg genast till!

Läst hittills

November: Namibia

Jag läste boken The purple violet of Oshaantu av Neshani Andreas, som var en mycket bra bok för Feministbiblioteket. Den handlar om kvinnors villkor i Namibia. Mycket spännande och lärorik.

December: Niger

Egentligen är decembers läsningen lite fusk. Jag upptäckte nämligen att Niger redan var avprickat, men eftersom det är tolv länder och tolv månader passade det bra att räkna just den läsningen till december eftersom mycket annat hände då. Jag har inte hittat mycket litteratur från Niger så jag läste dikten I’m Scared  av Adamou Idé. Jag hittade den på en sida med afrikansk lyrik. 

Min läslista

Centralafrikanska republiken: Andrée Blouin – My Country, Africa (lånat)
Djibouti: Abdourahman Waberi  – In the United States of Africa (adlibris, fjärrlån)
Ekvatorialguinea: Juan Tomás Ávila Laurel – By Night the Mountain Burns (kindle)
Gambia: Phillis Wheatley – Dikter (iBooks)
Maldiverna: Ibrahim Waheed “Kalaavehi” – Noveller (finns att läsa här)
Mauretanien: Amadou Ndiaye – Crossing the Atlantic Ocean In Search of Happiness (Kindle)
Nepal: Narayan Wagle – Palpasa Café (Kindle)
Oman:  Jokha Alharthi – Celestial Bodies (Kindle)
Swaziland: Sarah Mkhonza – Pains of a maid (fjärrlån)
Tchad: Joseph Brahim Seid – Told by starlight in Chad (fjärrlån)

1 kommentar

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

    Vad nära mål du är! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.