Män som hatar kvinnor som idrottar del två

Igår skrev jag om det underliga i att vissa män känner sig provocerade av kvinnor som spelar fotboll. Idag har följande bild delats på sociala medier och jag gråter nästan. Sådan fruktansvärd kvinnosyn och inte bara det, de väljer att skylta offentligt med den också. Idag känns det som att det är långt kvar till jämställdhet i det här landet.

Kvinnohat

Men som om detta inte skulle vara nog så finns det män i andra länder som är lika goda kålsupare. De är förbannade på att segrarinnan i Wimbeldon, Marion Bartoli, är för ful. Ja, ni läste rätt. Och som svar på ”kritiken” hon fick av en sportkommentator på BBC lär hon ha svarat att hon aldrig drömt om att bli modell, däremot om att vinna Wimbeldon. Skarp tjej, men fy sjutton för män som tycker sig ha rätten att kritisera hennes utseende. Många inte alltför vackra män har vunnit Wimbeldon genom tiderna. Bör vi prata om det?

Läs här vad idioter på twitter har sagt om Marion Bartoli.

Kvinnor är inte lika mycket värda i sporthistorien har vi också fått veta de senaste dagarna. Vem har inte hört att det var 77 år sedan sist en britt van Wimbeldon. Det var 36 år sedan. Men Virginia Wade som vann 1977 var ju kvinna, så det räknas inte. Samma sak kan vi se i sällskapsspelet Trivial Pursuit. Fråga: Vem vann Wimbeldon 1988? Svar: Stefan Edberg. Men Steffi Graf vann också. Någon som är förvånad?

UPPDATERAT

Läs vad SVT:s programchef Hans G Andersson fått för svar när han frågat om varför männen uttryckt sig som de gjort. Mycket läsvärt!

2 kommentarer

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

    Bra rutet! Det bisarra är ju att de här snubbarna kläcker ur sig alltihop offentligt utan att skämmas – vilket väl måste tolkas som att de räknar med att detta är helt ok i deras egna bekantskapskretsar?

    1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

      Jo, det är ju det som är det märkliga. Men Jag ska uppdatera med en länk till SVT:s programchef som har frågat dem. Några av dem tog tillbaka det direkt andra efter några följdfrågor. Det är inte alltid så genomtänkt, men det är ju sjukt att de lever i tron om att det är helt ok att säga sådana saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.