Lite norskt och danskt inför midsommar

Norska och danska böcker

Lite norskt och danskt inför semestern? Nu är det snart midsommar och vi kommer att flytta ut till landet så länge vädret tillåter och jobba därifrån. Det nya normala med hemarbete i alla oändlighet, har i alla fall några fördelar. Jag vill läsa mer på andra språk och har äntligen gjort slag i saken och beställt böcker på danska och norska.

Förra året läste jag Maire Aubert på norska och det var så bra att jag beställde en bok till av henne. Kan jeg bli med deg hjem är en novellsamling som jag hoppas är i samma stil som förra årets Voksne mennesker.

Jag har även läst Erika Fatland förut, då hennes reportagebok Sovjetistan. Nu valde jag en annan bok av henne, Grensen, där hon gör reportage från Ryssland och några kringliggande länder såsom Kina, Mongoliet och Nordkorea. Det blir även mer från Centralasien som i Sovjetistan.

På danska har jag beställt Niviaq Korneliussens nya bok Blomsterdalen. Det borde vara den boken hon pratade om när jag träffade henne 2018. Jag ser mycket fram emot att läsa den här boken, som också den utspelar sig i Korneliussens hemregion Grönland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.