Kvinnoalfabetet – W

Well-behaved women seldom make history

Jag missade kvinnoalfabetet – W förra veckan och h’r kommer mina svar sent omsider. Så glad över att Enligt O kör denna serie så att jag får vara med att tänka ut kvinnor på varje bokstav!

1. Vilken är din favoritförfattare med för- eller efternamn på W?

Alice Walker är en av mina absoluta favoritförfattare. Hennes Purpurfärgen är det snart dags för mig att läsa om!

2. Det finns ju annan kultur än böcker. Vilka kvinna med för- eller efternamn på W vill du lyfta fram som är kulturell, men inte just författare?

Jag vill lyfta fram en tonårsidol, nämligen Pernilla Wiberg. Hon var bäst i ett vakuum när svenska idrottsframgångar var ganska sällsynta. Trots att pressen på henne var stor levererade hon i alla fall ett guld i de flesta stora mästerskap hon ställde upp i.

3. Vilken verk på W av och/eller med en kvinna tycker du är riktigt bra?

Jag svarar boken med den absolut bästa titeln, Well-behaved women seldom make history. Författaren heter Laurel Thatcher Ulrich bocken ger en historisk genomgång av kvinnor som inte alltid betett sig som det förväntats av dem, men som fått stora framgångar.

4. Vilken kulturell kvinna med för- eller efternamn på W har du ännu inte utforskat?

Nu är jag en härmis och säger Warsan Shire, precis som Linda. Jag såg när hon la upp en dikt av henne på sin blogg och tänkte genast art henne måste jag läsa! Men det har av någon anledning inte blivit av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.